miercuri, 19 august 2009

plecare

A trecut ceva vreme de cand n-am mai scris nimic aici si nici acum n-am sa dau prea mare satisfactie celorce asteptau cu nerabdare ca eu sa mai scriu ceva, caci, din pacate, trec si eu prin binecunoscuta "pana de idei" si imi este foarte greu sa gasesc un subiect care sa fie cat de cat adecvat spre a fi dezbatut aici.

Va veti intreba atunci, de ce scriu totusi, daca tot n-am nimic de spus? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este relativ simplu. Ca sa va spun ca va trebui sa mai asteptati inca doua saptamani pentru ca eu sa scriu ceva. Plec in Germania si apoi in Croatia, insa cand ma voi intoarece voi avea ce povesti, nu credeti? De aceea, va merita sa asteptati. Ma voi intoarce in 7 septembrie cu poze si amintiri.

sâmbătă, 1 august 2009

Harry Potter


Azi dimineata mi-am amintit ca am mai vizionat un film despre care am uitat sa va vorbesc. Este vorba de Harry Potter si printul semipur, la care am fost la cinema alaltaieri. Ma astept ca voi sa-mi iertati aceasta omisiune, mai ales avand in vedere faptul ca ieri n-am avut de loc o stare care sa ma faca capabila sa vorbesc despre ceva.

Ce sa zic? Filmul nu mi s-a parut atat de fain ca si celelalte si cred ca a fost sub asteptarile mele. In afara de un inceput destul de interesant, cred ca a fost cam fara actiune. S-a axat foarte mult pe problemele sentimentale, atat ale lui Harry cat si ale lui Ron si Hermione si a cam neglijat actiunea, lupta, batalia. A fost, parca, de copii mici.

Eu recunosc ca am citit si cartea si ma asteptam la mult mai multa actiune, asa cum este si in carte. Daca urma ca ceva sa fie neglijat, as fi crezut ca acel ceva va fi reprezentat de alte lucruri, nu de batalii. Iar batalia finala... ei bine, aceea a fost aproape absenta. Nu a mai fugit nimeni (in afara de Harry) dupa devoratori mortii, nimeni nu s-a mai luptat cu ei. In loc de asta, insa, au introdus o lupta care in carte nu exista. S-au gandit oare ca e atat de plictisitor filmul incat pana la finalul lui oamenii vor adormi si atunci ar fi mai bine ca cele mai importante lucruri sa se petreaca la mijlocul lui? Nu stiu ce sa zic.

Acum sa nu ma intelegeti gresit si sa nu credeti ca zic ca a fost o pierdere de timp si bani sa ma duc la acest film. Intodeauna mi-a placut sa ma uit la filmele ce s-au scos dupa cartile pe care eu le-am citit si, chiar daca am fost dezamagita de ele, niciodata nu am regretat ca am facut-o. Oricum n-as fi avut ce altceva mai bun sa fac in timpul acela, plus ca ar fi fost un mare pacat sa sar peste acest film, cand le-am vazut pe toate celelalte.