sâmbătă, 12 septembrie 2009

Ziua V: Saline

Încă de când am ajuns aici, în Schonau, am aflat că pentru ziua de miercuri era programată o furtună, aşa că am rezervat-o salinelor. Cu toate că această furtună a venit noaptea şi nu ziua, iar dimineaţa a fost din nou cald, nu ne.am abătut de la programul prestabilit.

Am plecat târziu de acasă şi după lungi discuţii, în care ne-am tot întrebat dacă ar fi mai bine să luăm maşina sau autobuzul. Am ales maşina într-un final, şi am pornit.

După ce am găsit parcarea în care trebuia să ne lăsăm maşina am pornit spre salină, unde am cumpărat bilete şi am aflat că trebuie să aşteptăm o oră şi jumătate până să putem intra. În acest timp ne-am plimbat umpic în stânga şi-n dreapta şi apoi ne-am întors şi ne-am pregătit.
vedere asupra munţilor

o parte din clădirile salinei

La intrare ne-a dat nişte haine speciale pe care urma să le purtăm înauntru şi, după ce am aşteptat umpic la coadă, am fost încărcaţi într-un trenuleţ care ne-a dus adânc în munte. Am intrat în salină.
noi în costumele speciale

Ce să vă povestesc eu din tot ce s-a întâmplat înauntru? Tot ar fi prea mult. Am să vă spun doar că distracţia şi ştiinţa se îmbinau într-un mod foarte plăcut. Ni s-a explicat despre formarea cristalelor de sare, despre modurile în care mina a fost şi/sau este expluatată sau alte asemenea lucruri, dar între timp îţi ofereau şi numeroase prilejuri de a te amuza. De două ori a trebuit să coboâm pe un tobogan, ceea ce a fost cu adevărat special. Am fost plimbaţi cu barca pe un lac sărat, am fost duşi cu liftul şi apoi a venit din nou trenuleţul să ne scoată afară. A fost un tur de o oră cu adevărat special şi nu regret de loc că m-am dus acolo. Probabil că m-aş mai fi dus o dată, dacă plata nu ar fi fost necesară.

Când am ieşit ne-am dus în Berchtesgarden, unde ne-am plimbat umpic şi apoi eu şi surioara mea am mâncat o prăjitură cu îngheţată extrem de bună şi ne-am întors acasă.
prin Berchtesgarden

prăjitura noastră

coborând...

Niciun comentariu: