joi, 2 iulie 2009

free again


In sfarsit am terminat si eu cu bacalaureatul. Nu, n-am rezultatele si nici despre emotii nu pot sa zic ca au trecut de tot (asta se va intampla o data ce voi sti exact ce am facut), insa trebuie sa recunosc ca sunt muuuuuult mai relaxata. Macar stiu ca ceea ce va fi de acum in colo nu mai depinde de mine, ca eu treaba mea mi-am facut-o si acum totul e in mainile altora. Si da, am auzit ca au fost note foarte mici la romana, ca au si picat patru sau cinci de la noi din scoala, dar acum asta este. Pentru o nota mai mica de opt exista si aceea optiune de a depune contestatii.

Si acum, ca am pornit sa vorbesc de bacalaureat, as putea sa vorbesc despre multitudinea de lucruri care s-au intamplat si care nu pot face decat sa ma enerveze, sa ma frustreze, sa ma faca sa exclam "Asta e de-a dreptul incorect!". Insa nu cred ca o voi face. De ce? Pentru ca voi astia care ati trecut prin asa ceva stiti deja care e faza (desigur, nu stiu daca v-a deranjat la fel de mult ca pe mine, dar ideea e ca stiti), iar daca sunteti mai micuti, veti avea timp sa realizati asta singuri mai tarziu. Nu are rost sa va demoralizez de pe acum. Si oricum, este stiut de toata lumea ca ceea ce este apreciat in Romania nu este valoarea omului, ci banul, pilele, relatile, etc. Nu e important sa inveti, ci sa cunosti pe cine trebuie sau sa ai suficienti bani, sau amandoua combinate. Dar nu conteaza, poate pe voi nici nu va deranjeaza asta, pentru ca traim intr-o lume in care aceste lucruri au radacini atat de adanci incat nici nu mai par anormale.

Dar sa nu ma mai gandesc la asta. Am inteles ca bacalaureatul nu este un examen care sa arate valoarea reala a fiecaruia (decat in foarte putine cazuri), iar de aici in colo nu mai am ce sa fac. Lumea nu o pot schimba, insa pot sa lucrez la mine. Eu sunt singura persoana pe care o pot perfectiona si nu am sa ezit sa lucrez in aceasta diretie. Un punct important? Emotile mele care ma fac sa pierd foarte mult la orice examen. Doar de-as avea norocul ca cele mai multe examene ce vor urma in viata mea sa fie orale!

Acum, ca am terminat cu examenele, am sa va spun si ce am de gand sa fac in continuare. In primul rand, foarte mult citit. Teancul de carti pe care mi-am propus sa le citesc s-a transformat mai intai in doua, iar mai apoi in trei, asa ca am ce face vara asta. Vreau si sa scriu. Orice, doar sa scriu. Binenteles, voi mai avea si de umblat dupa legalizat tot felul de acte, inscriere la facultate, etc., etc., dar asta nu ma inspaimanta, cel putin nu inca. Vreau sa si plec, am nevoie sa vad umpic muntii, si cu toate ca voi merge la sfarsitul lui august si cu ai mei in Germania si Croatia, mi-as dori foarte mult sa apuc sa fac si o excursie de una singura. Adica, cu cateva prietene. Nu stiu daca o sa iasa, pana la urma, eu voi incerca. Mai mult, ce vreau sa fac? Sa ma odihnesc, sa dorm foarte mult si sa recuperez tot ce am pierdut si sa fiu fericita, relaxata si fara griji. Desigur, dupa cum am mai spus, va trebui sa astept rezultatele pentru a atinge aceasta stare, dar ele vor veni, si de aici mai departe chiar nu mai conteaza.

Niciun comentariu: